Meni Search

Varovanje zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov na spletni strani Vegeta.si

Osebni podatek. Osebni podatek je vsaka informacija, ki se nanaša na identificirano osebo oziroma osebo, ki jo lahko posredno ali neposredno identificiramo (npr. ime in priimek, naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte ipd.).

Namen zbiranja podatkov. Osebne podatke zbiramo zato, da bi izboljšali kakovost vsebin in funkcionalnost storitev na Vegeta.si in pri tem zadovoljili vaše interese ter potrebe. Nadalje vas želimo tudi informirati o obstoječih in novih vsebinah ter o funkcionalnosti storitev na Vegeta.si, ki bi vas utegnile zanimati, in vas pri tem seznaniti z našimi proizvodi in storitvami, kot tudi s tistimi, povezanimi z našimi podružnicami in partnerji.

Podatki, ki jih obdelujemo. K spletni strani Vegeta.si lahko pristopite brez registracije. Če želite, se lahko naročite na prejemanje obvestil z glasilom, kjer boste lahko poleg tega sodelovali v nagradnih igrah, natečajih ipd. Dajanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebne podatke obdelujemo samo za potrebe vašega sodelovanja pri aktivnostih na naših spletnih straneh. Z vašo prijavo bodo obdelani samo naslednji podatki: ime in priimek, naslov elektronske pošte, naslov in mesto. Če želite, lahko vnesete tudi dodatne osebne podatke.  

Če ne želite prejemati promocijskih e-sporočil (glasilo, opomniki...), pošljite obvestilo s svojo zahtevo našemu uredništvu na naslov info@podravka.si ali pa prejemanje izključite sami, kolikor je to mogoče storiti v samem promocijskem e-sporočilu.

Ob prijavi k prejemanju obvestil prek glasila ali k sodelovanju v nagradnih igrah in nagradnih natečajih bodo vaši podatki obvezno obdelani, drugim uporabnikom spletne strani vegeta.si pa ne bodo vidni. S prijavo na spletno stran Vegeta.si dajete izrecno privolitev, da se vaši vneseni osebni podatki obdelujejo z namenom in na načine, predvidene v Izjavi o varovanju zasebnosti na spletni strani Vegeta.si.

1. Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Podravka spoštuje vašo zasebnost in obdeluje vaše osebne podatke pošteno in zakonito.

Vaše soglasje. Vaše osebne podatke obdelujemo samo z vašim prostovoljnim soglasjem - tj. z vašo izrecno izjavo, da osebne podatke, ki ste jih dali na voljo z registracijo in uporabo spletne strani, smemo obdelovati v namen, določen v Izjavi o varovanju zasebnosti. Za vaše soglasje bomo zaprosili, ko boste izpolnjevali katerikoli obrazec na spletni strani Vegeta.si. Brez vašega soglasja lahko vaše podatke zbiramo in nadalje obdelujemo samo v primerih, določenih v Izjavi.

Obdelava osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke shranjujemo v elektronski obliki, pri čemer uporabljamo ustrezno tehnično zaščito ter organizacijske in kadrovske varnostne ukrepe in protokole. Na ta način onemogočamo dostop do osebnih podatkov drugim uporabnikom portala in pri tem zagotavljamo, da je njihova uporaba vsakokrat skladna z namenom obdelave.

Ankete in vprašalniki. Včasih na naših straneh izvajamo ankete, raziskave, objavljamo vprašalnike ipd. Podatke, ki jih zberemo na ta način, obravnavamo kot zaupne in jih uporabljamo izključno za potrebe Podravke. Povzetke rezultatov omenjenih anket, vprašalnikov in raziskav pa uporabljamo tudi v odnosih z javnostjo in jih delimo z vami na naši spletni strani Vegeta.si.

Promocijske nagradne igre in nagradni natečaji. Na straneh Vegeta.si organiziramo različne nagradne igre in natečaje. Osebne podatke, ki jih obdelamo v zvezi z njimi, uporabljamo samo za namen realizacije nagradne igre oziroma natečaja (npr. da vas lahko obvestimo v primeru zmage, da vam lahko dostavimo nagrado ipd.). Privzemamo, da ste s sodelovanjem v nagradni igri/nagradnem natečaju privolili v posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam, tj. našim partnerjem/podružnicam ipd., ki so neizogibni za realizacijo nagradne igre/nagradnega natečaja. Vaši podatki so shranjeni v zbirki osebnih podatkov registriranih uporabnikov, vse dokler ne zahtevate njihove odstranitve.

Sporočila v elektronski obliki.

Ko nam pošljete elektronsko pošto (e-mail) z vašimi osebnimi podatki, s katerimi vas lahko identificiramo, te podatke uporabljamo samo za namen izpolnitve vaših zahtev, ne glede na to, ali je elektronska pošta vprašanje ali komentar.

2. Brisanje osebnih podatkov in vaš dostop do njih

Shranjevanje osebnih podatkov. Osebni podatki, ki ste nam jih posredovali z registracijo, bodo shranjeni v bazi spletne strani Vegeta.si, za čas njenega trajanja oziroma za čas trajanja vaše registracije. Nato bomo vaše podatke izbrisali, razen v primeru, da privolite v njihovo nadaljnje hranjenje.

Vaš dostop do podatkov. Kadarkoli imate pravico poizvedeti, katere vaše osebne podatke hranimo v naši zbirki osebnih podatkov registriranih uporabnikov, kot imate tudi pravico do spremembe ali uničenja vseh ali samo nekaterih podatkov. To storite tako, da obvestilo z vašo zahtevo pošljete na naš uredniški naslov info@podravka.si. Kolikor želite uveljaviti eno od omenjenih zahtev, si bomo po najboljših močeh prizadevali, da preverimo vašo identiteto in s tem preprečimo nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov.

3. Podatki o drugih osebah

Odvisno od vsebine in funkcionalnosti storitve, ki jo uporabljate, vas lahko zaprosimo za določene osebne podatke druge osebe, če je to potrebno za uporabo zadevne funkcije (npr. pošiljanja elektronskih razglednic, pri katerem navedete ime in elektronski naslov osebe, ki ji jo pošiljate).

Teh osebnih podatkov ne obdelujemo oziroma to počnemo le v obsegu, ki je nujen za funkcionalnost storitve, ki jo uporabljate. Teh podatkov ne smemo dajati na voljo tretjim osebam, razen če tako veleva zakon. Osebni podatki, ki nam jih posredujete na ta način, bodo izbrisani, takoj ko prenehate z uporabo zadevne storitve (npr. po tem, ko ste poslali elektronsko razglednico).

4. Posredovanje osebnih podatkov drugim

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo drugim, razen če nas za to pooblastite. Po drugi strani pa v primerih, kadar je posredovanje potrebno za funkcionalnost storitev in vsebin na spletni strani Vegeta.si (npr. pri nagradnih igrah), privzemamo, da z uporabo zadevnih storite dopuščate posredovanje vaših osebnih podatkov našim partnerjem/podružnicam, ki so neizogibni za izvedbo te funkcije (npr. za realizacijo nagradne igre/nagradnega natečaja). Zagotovili bomo, da bodo naši partnerji/podružnice vaše osebne podatke obdelovali na način, ki je predviden v Izjavi o varovanju zasebnosti na spletni strani Vegeta.si.

5. Izjave o varovanju osebnih podatkov drugih spletnih strani/tretjih oseb/tretjih strani

Na straneh Vegeta.si boste našli povezave do drugih spletnih strani in portalov. Pravila varovanju osebnih podatkov na teh portalih so lahko drugačna od pravil na strani Vegeta.si. Nadalje najdete na straneh Vegeta.si različne igre in promocije izdelkov ali storitev, ki jih izvajajo naši partnerji oziroma oglaševalci. Zato lahko tretje osebe od vas zahtevajo določene osebne podatke. V tem primeru - ko svoje osebne podatke pošljete neposredno tretjim osebam/stranem ali drugim portalom - pogoji uporabe spletne strani Vegeta.si in vsebina naše Izjave o varovanju zasebnosti ne veljajo več.

Na naši spletni strani vam ponujamo tudi funkcionalnosti socialnih omrežij, ki omogočajo izmenjavo osebnih podatkov s socialnih omrežij. Zato vas prosimo, da si preberete izjave o varovanju osebnih podatkov, ki se uporabljajo na straneh drugih portalov ali socialnih omrežij oziroma na straneh tretjih oseb.

6. Omejitev odgovornosti

Kljub tehničnim, organizacijskim in kadrovskim ukrepov za varovanje osebnih podatkov pred naključnimi ali namernimi zlorabami, uničenju, izgubi, nepooblaščeni spremembi ali dostopu, ne moremo jamčiti njihove absolutne varnosti, saj bi bilo to v nasprotju z Zakonom o varovanju zasebnosti.

V največjem obsegu, ki ga dovoljuje zakon, se odvezujemo vsakršne odgovornosti za škodo, storjeno uporabnikom ali tretjim osebam z naključnim razkritjem osebnih podatkov.

Glede na to, da nimamo nadzora nad osebnimi podatki, ki jih posredujete s pristopom k drugim portalom ali njihovo uporabo oziroma neposredno tretjim osebam (npr. pri sodelovanju v sponzoriranih aktivnostih), v največjem obsegu, kar ga dopušča zakon, izključujemo vsakršno odgovornost za škodo, storjeno vam ali tretjim osebam zaradi posredovanja podatkov na takšen način.

7. Statistika strežnika

Naš internetni strežnik uporablja statistični program. Tovrstni programi so standardna značilnost vseh strežnikov, ne samo spletne strani Vegeta.si. Omogočajo nam ugotavljanje, kateri podatki na spletni strani so za naše uporabnike najbolj oziroma najmanj zanimivi. Statistični program uporabljamo zavoljo učinkovitosti strukture naše spletne strani in zaradi spremljave udeležbe na Vegeta.si.

8. Varnost podatkov

Za zagotavljanje varnosti podatkov in dostopnosti vsebin vsem uporabnikom ter funkcionalnosti storitev na straneh Vegeta.si uporablja naš računalniški sistem programe, ki sledijo dejavnosti na mreži in prepoznavajo nepooblaščene poskuse posredovanja ali spreminjanja podatkov, kot tudi tiste, ki bi lahko povzročile škodo na drug način. Nepooblaščeni poskusi posredovanja ali spremembe podatkov na spletni strani Vegeta.si so strogo prepovedani.

Piškotki (Cookies)

Pridržujemo si pravico do uporabe piškotkov na spletni strani Vegeta.si.

Kaj so piškotki? Piškoti predstavljajo zbirko podatkov, ki funkcionira kot vaš anonimni individualni identifikator, in sicer tako, da vsako posamezno stran, ki jo obiščete na Vegeta.hr, pošlje vašemu brskalniku.

Namen piškotkov. Ko dostopate do posamične strani na Vegeta.si, vam pošljemo piškotke, ki se shranijo na vašem računalniku in uporabljajo za zapis informacij o vaših predhodnih obiskih (npr. kolikokrat ste dostopili do strani Vegeta.si). To pomeni, da bomo ob vašem vsakem nadaljnjem obisku strani Vegeta.si poiskali vaš piškotek in pregledali v njem zapisane podatke. Piškotek pri tem ne vsebuje vaših osebnih podatkov, ampak samo omogoča hitrejše in učinkovitejše aktiviranje informacij, podatkov in nastavitev, ki ste jih predhodno že uporabljali na naši strani Vegeta.si. Do naših piškotkov na vašem računalniku ne more dostopati nobena spletna stran, ki ni del spletne strani Vegeta.hr. Spletna stran uporablja Google Analytics za namene retargetiranja.

Prepoved piškotkov. Prejemanje piškotkov s spletne strani Vegeta.si lahko onemogočite; to storite tako, da v meniju vašega brskalnika izberete opcijo pomoč (Help).

9. Varovanje osebnih podatkov otrok na spletnih straneh Vegeta.si

Neposredno komunikacijo z otroki prek interneta spremljajo specifična vprašanja glede varovanja njihove zasebnosti. Naše spletne strani, ki bi utegnile pritegniti otroke, mlajše od 14 let, in posledično pridobiti njihove osebne podatke, so narejene tako, da v največji možni meri zavarujejo pravice otrok in njihovo zasebnost. V skladu s tem namenom in prizadevanji:

NE obdelujemo osebnih podatkov, s pomočjo katerih bi bilo otroka mogoče kontaktirati prek interneta, razen v primeru promocijskih iger. Tovrstne podatke za kontaktiranje prek interneta brez privolitve staršev uporabljamo samo za neposreden odgovor na otrokovo poizvedbo, in v nikakršne druge namene.

NE obdelujemo osebnih podatkov, s pomočjo katerih bi bilo otroka mogoče kontaktirati zunaj interneta, razen v primeru podelitve nagrade.

NE posredujemo osebnih podatkov tretjim osebam. Na svojih spletnih straneh resda organiziramo in predstavljamo nagradne igre, ki bi utegnile zanimati tudi otroke, vendar pa podatkov, zbranih v nagradnih igrah, ne uporabljamo v noben drug namen, razen za dokončanje nagradne igre, in teh podatkov ne delimo z nikomer zunaj Podravke (z izjemo omenjenih dobaviteljev).

NE omogočamo otrokom, da bi brez dovoljenja staršev javno objavljali ali na drug način posredovali svoje osebne podatke ali druge informacije, s pomočjo katerih bi jih bilo mogoče kontaktirati. Nadalje otrok ne spodbujamo, da bi za sodelovanje v nagradni igri ali v drugi aktivnosti posredovali več podatkov, kot jih potrebujemo za izvedbo zadevne aktivnosti.

Obstaja možnost, da otroku na naših spletnih straneh omogočimo pošiljanje elektronskega sporočila, tj. elektronske čestitke prijatelju.  Odvisno od okoliščin bomo na takšno sporočilo odgovorili oziroma ga posredovali, podatkov pa pri tem ne bomo razkrili nobeni tretji osebi.

Spodbujamo aktivno starševstvo oziroma skrbništvo, zato imate vedno pravico zahtevati vpogled v vse osebne podatke vašega otroka, ki smo jih obdelali na kateri izmed naših strani. Zahtevate lahko izbris podatkov (kolikor se še vedno nahajajo v naši bazi podatkov) ali pa nam prepoveste nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov vašega otroka. Če ste starš in želite uveljaviti to pravico, se obrnite na naš e-poštni naslov: info@podravka.si.

Vpogled

Kadarkoli lahko zahtevate vpogled v vseh osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Na vašo zahtevo jih lahko posodobimo, popravimo ali izbrišemo (če se dotični podatki še vedno nahajajo v naši bazi podatkov) ali pa podatke prenehamo uporabljati. Če želite uveljaviti to pravico, se obrnite na naš e-poštni naslov: info@podravka.si.

Povezave

Po svojih najboljših močeh si prizadevamo, da bi vas in/ali vašega otroka vse povezave z naših spletnih strani usmerjale na strani, katerih vsebina bi bila kvalitetna in ne bi spodbujala negativnosti. Strani in naslovi na spletu pa se hitro spreminjajo, zato ne moremo vsakokrat jamčiti za vsebino vsakega naslova, na katerega vas preusmerjamo.

Če imate v zvezi z Izjavo o varovanju zasebnosti na spletni strani Vegeta.si kakršnakoli vprašanja ali dvome ali če bi nam radi sporočili svoje izkušnje s kakim spletnim naslovom, vas prosimo, da nas kontaktirate na: info@podravka.si

Spremembe in prenehanje Izjave o varovanju zasebnosti na spletni strani Vegeta.si.

Podravka d.d. si pridržuje pravico do spremembe ali prenehanja celotne spletne strani in Izjave o varovanju zasebnosti ali kateregakoli njunega dela v kateremkoli trenutku. Spremembe začnejo veljati z objavo na tem naslovu ali pa ko so uporabniki o njih obveščeni. Izjava o varovanju zasebnosti velja vse prekinitve z vaše strani ali s strani Podravke d.d. Vaša prekinitev je mogoča kadarkoli in pomeni prenehanje uporabe naših strani in uničenje vseh materialov in vsebin, prenesenih in uporabljenih na tej isti spletni strani.

Deli s prijatelji