Meni Search

Kanadčani so precej usmerjeni k zdravi prehrani, zato v receptih sodobne kanadske kuhinje pogosto najdete zelo zdrave kombinacije hrane z malo začimbami. Ta recept pa je prilagojen našemu okusu, zato to jed lahko začinite po svoji volji.

Sestavine

300 g piščančjega fileja
200 g avokada
200 g majhnih paradižnikov
400 g solate
100 g sladke koruze
Za solatni preliv:
1 žlica Vegete
50 ml vode
50 ml oljčnega olja
4 žlice jabolčnega kisa

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe60 min

  • 1 Piščančje fileje dajte v vrelo osoljeno vodo in jih na zmernem ognju kuhajte približno 20 minut.
  • 2 Kuhane fileje vzemite iz juhe, dobro ohladite in narežite na kocke.
  • 3 Dodajte narezane majhne paradižnike, na kocke narezan olupljen avokado, na širše rezance narezano oprano zeleno solato in sladko koruzo, nato pa vse skupaj premešajte in dobro ohladite.
  • 4 Vegeto zmešajte z vodo in pustite, da stoji približno 5 minut. Nato vmešajte olje in kis.

Nasvet

Vodi, v kateri se je kuhal piščančji file, dodajte malo naribanega korenja in koren peteršilja, malo prekuhajte in dobili boste okusno in lahko piščančjo juho.

Postrežba

Solato postrezite s pripravljenim prelivom.

Deli s prijatelji