Meni Search

Presenetite goste z nizkokalorično juho iz sadja kot s pravo osvežitvijo v toplem poletnem dnevu. Izvorno madžarski recept, vsebuje smetano in veliko sladkorja, mi vam predlagamo, da ju zamenjate z lahkim riževim mlekom in umetnim sladilom.

Sestavine

300 g zmrznjenih višenj brez koščic
300 ml vode
4 tablete umetnega sladila
1 Vanilijev sladkor Dolcela
200 ml riževega mleka
½ žličke Vegete
ščepec soli
1 žlička škrobne moke Gussnel Dolcela

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Preprosto 4 osebe30 min

  • 1 Višnje prelijte z vodo, dodajte umetno sladilo in kuhajte približno 5 minut.
  • 2 Pol količine višenj zmeljite z električnim sekljalnikom in vrnite v posodo z ostalimi višnjami in sokom.
  • 3 Dodajte vanilijev sladkor, riževo mleko, Vegeto, sol in škrobno moko, raztopljeno v malo vode, kuhajte približno eno minuto.

Nasvet

V juho lahko dodate 100 g olupljenih in naribanih jabolk.

Postrežba

Sadno juho iz višenj postrezite ohlajeno.

Deli s prijatelji