Meni Search

Pogača, prepojena z oljčnim oljem, je odlična za mediteranski nadev iz sardin in paradižnika, v katerem boste uživali na pravi morski način.

Sestavine

Testo:
1 kg gladke moke
1 ½ instant kvasa Dolcela
1 žlica soli
20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
Nadev:
500 g čebule
1 pelati Podravka (400 g)
2 pločevinki Eva sardin v rastlinskem olju (2 × 115 g)
100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
50 ml belega vina
Mleti črni poper
Sladkor
1 žlica Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe110 min

  • 1 Iz moke, soli, kvasa, olja in mlačne vode (550–600 ml) zamesite gladko testo in ga pustite vzhajati (približno 1 uro).
  • 2 Medtem ko čakate, da testo vzhaja, na oljčnem olju popecite na kolobarje narezano čebulo. Ko čebula ovene, dodajte pelate, ki ste jih prej zmečkali, nato dodajte malo vina, poper in Vegeto. Dušite na majhnem ognju. Pripravljeno omako postavite na stran, da se ohladi.
  • 3 Ko testo dvakratno naraste, ga razdelite na dva dela. Razvaljajte ga na debelino 1,5 cm in ga položite na naoljen pekač. Testo naj sega preko robov pekača. Na testo razporedite pripravljen nadev, po njem pa zložite sardine.
  • 4 Prekrijte z drugo polovico testa; spodnji del testa, ki sega čez rob pekača, zavihajte prek robov zgornjega in ga potlačite. Pogačo premažite z oljčnim oljem, z vilicami nekajkrat prebodite zgornjo plast testa in pecite v pečici, ogreti na 180 °C, 30‒35 minut.

Nasvet

Testo lahko zamesite tudi iz ržene moke. Tako bo pogača bogata z železom, kalcijem in prehranskimi vlakninami.

Deli s prijatelji