Meni Search

Pivski golaž bi težko imenovali za prefinjeno jed, lahko pa ga naredimo za vizualno zanimivega, če ga postežemo v izdolbenom hlebcu kruha! Ker je ta recept iz slovaške kuhinje, se potrudite, da bo tudi pivo istega porekla.

Sestavine

500 g svinjine od stegna
300 g krompirja
4 žlice olja
200 ml piva
1 žlica Vegete
1 žlica kumine
100 g čebule
100 g korenja
50 g korena peteršilja
50 g korena zelene
1 žlica rdeče paprike v prahu
2 žlici škrobne moke Gussnel Dolcela
1 hlebec kruha

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe60 min

  • 1 Olupljeno čebulo nasekljajte, olupljeno korenasto zelenjavo (korenje, zeleno, peteršilj) pa narežite na kockice.
  • 2 Na segretem olju popecite svinjino narezano na kocke, dodajte čebulo in narezano zelenjavo.
  • 3 Posodo za trenutek odmaknite s štedilnika ter dodajte rdečo papriko v prahu, Vegeto in zalijte s približno 200 ml tople vode. Dušite na zmernem ognju ter zalivajte s pivom.
  • 4 Ko se meso napol zmehča, vmešajte olupljeni krompir narezan na kocke in kumino.
  • 5 Pred koncem kuhanja dodajte škrobno moko, raztopljeno v malo vode. Kratko pokuhajte, po potrebi v golaž vmešajte še malo vode.

Nasvet

Golažu lahko dodate 2-3 žlice vinskega kisa.

Postrežba

Koruzni ali črni kruh izdolbite. Golaž vlijte v izdolbljeni kruh in postrezite.

Deli s prijatelji