Meni Search

Najmlajši imajo še posebej radi mini pice calzone, zaradi njihove oblike, pa tudi zato, ker se je picam enostavno težko upreti. Seveda boste zadovoljni tudi vi, saj vam bo mini calzone vloženi čas povrnil s svojim čudovitim okusom in visoko hranilno vrednostjo.

Sestavine

Za testo:
4 žličke suhega kvasa
1 žlička sladkorja
250 ml tople vode
400 g pšenične gladke moke
sol
4 žlice olivnega olja
Za nadev:
2–3 žlice olivnega olja
200 g šampinjonov
1 pločevinka artičok (400 g)
1 žlica kaper
1 pločevinka pelatov Podravka (400 g)
2 žlički sladkorja
200 ml pasiranega paradižnika Podravka
2 žlici Vegete Natur
200 g mocarele

Uporabili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe70 min

  • 1 V globlji posodi dobro zmešajte moko, suhi kvas, sol in sladkor. Dodajte olivno olje in toplo vodo ter vse skupaj zmešajte, dokler ni testo gladko. Dajte ga vzhajat na toplo, kjer ga pustite, dokler ne postane dvakrat večje.
  • 2 Medtem pripravite nadev. Na olivnem olju na hitro prepražite narezane šampinjone, dodajte pelate in sladkor ter vse skupaj kuhajte približno 10 minut.
  • 3 Nato dodajte pasiran paradižnik, kapre in Vegeto Natur. Še 10–15 minut kuhajte na nizki temperaturi in pri tem nenehno mešajte. Odstavite z ognja, dodajte liste artičok in ohladite.
  • 4 Pripravljeno testo razdelite na 8–10 majhnih kroglic. Vsako kroglico razvaljajte v krog premera 12 cm.
  • 5 S pripravljenim nadevom premažite polovico razvaljanega testa, ga posujte z naribanim sirom, nato pa pokrijte z drugo polovico testa. S prsti pritisnite na robove testa in ga denite v naoljen pekač. Isti postopek uporabite tudi za preostanek testa in nadeva.
  • 6 Pripravljene calzone pecite 10–15 minut v pečici, segreti na 210 °C.

Postrežba

Mini calzone postrezite z zeleno solato.

Majhne skrivnosti

Pečene calzone bodo še lepše, če jih proti koncu pečenja premažete z beljakom.

Deli s prijatelji