Meni Search

Proslavljene v nordijskih deželah, se mesne kroglice razlikujejo od regije do regije. Na Finskem, od koder prihaja ta recept, jim rečejo Lihapullat, na Švedskem Köttbulla. Finci predlagajo, da mesne kroglice postrežete s kuhanim ali pire krompirjem.

Sestavine

500 g mletega mesa
40 g Krušnih drobtin
100 ml smetene za kuhanje
1 žlica olja
50 ml vode
100 g čebule
1 jajce
1 žlica Vegete
1/2 žličke pimenta
ščepec belega popra
olje za pečenje

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe50 min

  • 1 Krušne drobtine pomešajte z vodo in smetano ter pustite stati približno 10 minut.
  • 2 Na olju popecite nasekljano čebulo, malo ohladite ter skupaj s pimentom, belim poprom, Vegeto, jajcem in krušnimi drobtinami dodajte mesu in dobro premešajte.
  • 3 Iz zmesi oblikujte kroglice in pecite na segretem olju z vsake strani približno 5 minut.

Nasvet

Mesne kroglice oblikujte z vlažnimi rokami.

Postrežba

Pečene mesne kroglice postezite s kuhanim krompirjem in solato iz ribanega korenja.

Deli s prijatelji