Meni Search

Slovaki krompirja, kot večina sveta, enostavno zgolj ne pražijo v pomfrit ali stlačijo v pire, ampak iz njega znajo narediti domišljijske jedi. František Janata je ekipi Vegetine kuhinje odkril tudi recept za krompirjeve palačinke.

Sestavine

1 kg krompirja
200 g gladke pšenične moke tip 550
200 ml mleka
100 ml naravne mineralne vode
2 jajci
250 g poltrajne salame – šunkarice
2 stroka česna
sol
peteršilj
olje za pečenje
1 žlica Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe40 min

  • 1 Krompir olupite, tenko naribajte in odcedite.
  • 2 Dodajte moko, mleko in salamo, ki ste jo narezali na tanke rezance.
  • 3 V to vmešajte stepena jajca, malo soli, poper, nasekljani peteršilj, stisnjeni česen in Vegeto. Na koncu dodajte mineralno vodo.
  • 4 V ponvi segrejte malo olja in enakomerno v obliki palačink razporedite pripravljeno zmes. Palačinke pecite z obeh strani dokler ne dobijo zlatorumene barve.

Nasvet

V slovaški kuhinji običajno te vrste palačinke polnijo tudi z raznimi vrstami na drobno narezanega dušenega mesa, ampak v tem primeru jih pripravite brez šunke.

Postrežba

Te okusne palačinke (palacke) iz krompirja lahko postrežete z raznimi solatami ali v zimskem obdobju, z dušenim kislim zeljem.

Majhne skrivnosti

Na začetku testo pecite na nižji temperaturi, po potrebi pa jo zvišajte.

Deli s prijatelji