Meni Search

Testenine, kuhane al dente, s kozjim sirom in na kocke narezanim jajčevcem, začinjenim z vegeto in origanom, vam bodo s svojim mediteranskim okusom približale morje in okus poletja.

Sestavine

1 jajčevec (250 g)
1 strok česna
3 žličke olivnega olja
350 g testenin (fusili)
2 pločevinki pelatov Podravka (2x400 g)
200 g rikote (mlad kozji sir)
½ žličke suhega origana
1 žlica Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe20 min

  • 1 Na segretem olivnem olju popecite na kocke narezan jajčevec, dodajte stisnjen česen, odcejene nasekljane pelate, eno žlico vegete in origano ter vse skupaj zavrite.
  • 2 Nato dodajte testenine, ki ste jih skuhali al dente, in na srednje močnem ognju dušite, da se omaka dobro poveže s testeninami.
  • 3 Na koncu dodajte natrgano rikoto.

Nasvet

Jed lahko posujete s sesekljano baziliko ali peteršiljem.

Postrežba

Postrezite toplo.

Deli s prijatelji