Meni Search

Novinarka Julija Frank je z 42 knjigami receptov in še 12 prevedenih leta 1992 prišla v Guinessovo knjigo svetovnih rekordov. Z razlogom, sodeč po tej tipični madžarski jedi, ki ji je Julija dala svoj kulinarični podpis.

Sestavine

1 piščanec (približno 1,5 kg)
50 g sušene slanine
1 glavica čebule
2-3 zelene paprike
2 paradižnika
100 ml kisle smetane
150 g šampinjonov
1 žlica rdeče mlete paprike (lahko tudi malo pekoče)
1 žlica moke
3 stroki česna
poper
sol
1 žlica olja
1 žlica Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe50 min

  • 1 Piščanca očistite, operite, narežite na manjše koščke in posolite. Slanino narežite na tanke ploščke, čebulo in česen nasekljajte. Oprane šampinjone narežite na listke, papriko na koleščke, paradižnik (ki ste ga pred tem olupili) pa na kocke.
  • 2 Na malo olja na kratko podušite slanino in čebulo, umakniti s štedilnika, dodajte rdečo mleto papriko in malo premešajte. Na tem popecite piščanca z vseh strani in dodajte šampinjone, papriko, česen, poper in Vegeto.
  • 3 Pokrito dušite (v lastnem soku brez dolivanja vode) na zmernem ognju približno 15 minut. Jed občasno premešajte.
  • 4 Ko se meso že skoraj omehča, dodajte paradižnik. Moko in smetano raztopite s približno 100 ml vode, vmešajte v paprikaš in pustite, da se vse še na kratko pokuha.

Nasvet

Jed lahko oplemenitite z dodatkom belega vina.

Postrežba

Kot prilogo k piščančjemu paprikašu postrezite široke rezance in po želji solato iz kumaric.

Majhne skrivnosti

Na začetku dušenja ni potrebno dolivati vode, ker dovolj vlage vsebujejo še šampinjoni in paprika.

Deli s prijatelji