Meni Search

Kdor fritaje z divjimi šparglji še ni poskusil, ta Istre ni spoznal. Špargelj, istrski kralj, vas bo s svojim malce grenkim okusom spomnil na makijo, kamen, istrske borovce, vonj morja in aromatičnih rastlin.

Sestavine

600 g divjih špargljev
200 g čebule
ščepec soli
1 žlička popra
8 jajc
6 žlic oljčnega olja
1 žlička Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Preprosto 4 osebe30 min

  • 1 Šparglje operite, odstranite otrdele dele stebel, mehke dele z vršički pa zlomite na krajše koščke.
  • 2 Na olju kratko popecite drobno nasekljeno čebulo, dodajte pripravljene šparglje, posolite, popoprajte in dušite dokler se šparglji ne zmehčajo.
  • 3 Nato dodajte stepena jajca in Vegeto, malo premešajte in specite do konca.

Nasvet

Po želji fritajo posujte z naribanim kozjim ali ovčjim sirom.

Postrežba

Postrezite takoj z domačim kruhom.

Deli s prijatelji