Meni Search

Skoraj nevsakdanja jed a zelo okusna. Recept je prispeval g. Denis Valčić, svojevrstni ambasador hrvaške kuhinje v Avstraliji.

Sestavine

800 g govejega fileja
3-4 žlice oljčnega olja
1 rdeča paprika
1 por (samo beli del)
4 krompirje (srednje velike)
sol
poper
2 žlički Vegete
Za dekoracijo:
zmes masla, česna in peteršilja

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Zapleteno 4 osebe50 min

  • 1 Papriko očistite, prerežite na pol, odstranite žilice in jo narežite na tanke rezine.
  • 2 Por tudi dobro operite in narežite na tanke kolobarčke. Tako pripravljeno zelenjavo dajte v ponev z debelim dnom, segrejte olje in hitro popecite, dodajte še poper in Vegeto.
  • 3 Krompir na debelo naribajte in ga malo posolite. V teflonski posodi segrejte oljčno olje in v njem specite krompir. Lahko ga razdelite na četrtine. Krompir z lopatico pritisnite ob dno ponve, da se bolj zapeče.
  • 4 Po površini krompirja razporedite pečeno papriko in por, ki jih prav tako razdelite na štiri dele. Na vrh ponovno dajte nariban krompir in potlačite z lopatico. Obrnite, da se krompir zapeče še z druge strani. Potem zelenjavne pogače prestavite na naoljen pekač in v pečici, segreti na 180°C, pecite okrog 10 minut.
  • 5 Medtem, ko se zelenjava peče v pečici, pripravite zrezke. Goveji file narežite na štiri dele in jih potolcite. Premažite jih z oljem, posolite, popoprajte z grobo mletim poprom in jih specite v segreti ponvi ali na žar plošči. Zrezke pecite na obeh straneh 2 do 3 minute, odvisno, ali želite bolj ali manj pečene.

Nasvet

Če nimate velike ponve, lahko krompir z zelenjavo spečete v manjši ponvi, vsak zrezek posebej.

Postrežba

Krompirjevo pogačico z zelenjavo dajte na segret krožnik in na njega položite pečene zrezke. Na vsak zrezek dajte maslo, ki ste mu pred tem dodali na drobno narezan peteršilj, česen, malo soli in poper.

Majhne skrivnosti

Meso se najprej peče na olju, ki mu aromatično maslo da potrebno mehkost in aromo.

Deli s prijatelji