Meni Search

Sestavine

3 žlice olivnega olja
200 g čebule
200 g korenčka
800 g stročjega fižola
150 g krompirja
1 žlička sladke paprike Maestro
1 žlica Vegete
½ žličke česna Maestro
100 ml smetane za kuhanje
1 žlica svežega sesekljanega peteršilja

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Preprosto 4 osebe60 min

  • 1 Na segretem olju prepražite sesekljano čebulo, dodajte korenček, narezan na koleščke, in vse skupaj še na hitro prepražite.
  • 2 Dodajte očiščen, opran in narezan stročji fižol in krompir, ki ste ga narezali na kocke, sladko papriko, zalijte z vodo, potresite z Vegeto, česnom in pokrito kuhajte na zmernem ognju, dokler se zelenjava ne zmehča.
  • 3 Na koncu primešajte smetano za kuhanje.

Nasvet

Sladko papriko lahko zamenjate s pekočo.

Postrežba

Postrezite posuto s peteršiljem.

Deli s prijatelji