Meni Search

Slana rulada iz listnatega testa obljublja nevsakdanje gurmansko doživetje. Nadev z olivami in mandlji nas pritegne že, ko beremo recept, ko pa zadiši iz pečice, nam postane jasno, da se pripravlja zanimiva izkušnja!

Sestavine

100 g črnih oliv
4 žlice oljčnega olja
70 g mletih mandljev
½ žličke popra
2 žlici narezane sveže bazilike
1 žlička Vegete
15 g naribanega parmezana
50 ml mleka
500 g zamrznjenega listnatega testa
Za premaz:
1 jajce

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe50 min

  • 1 Olivam odstranite koščice in jih skupaj z oljčnim oljem zdrobite v električnem sekljalniku.
  • 2 Zdrobljene olive zmešajte z mletimi mandlji, poprom, baziliko, Vegeto, naribanim parmezanom in mlekom.
  • 3 Listnato testo razvaljajte na pomokani deski na velikost 18×30 cm. Premažite ga s polovico količine pripravljene mase, robove testa pa dvakrat prepognite proti sredini.
  • 4 Površino testa premažite s stepenim jajcem in po želji potresite z naribanim parmezanom.
  • 5 Izrežite 1, 5 do 2 cm debele ruladice, nato pa jih zvijte v obliko črke V in položite na pomokan pekač.
  • 6 Enako naredite tudi z drugo polovico listnatega testa.
  • 7 Pecite v segreti pečici pri 210°C približno 15 minut.

Nasvet

Nadev z mandlji in olivami lahko pripravite tudi dan prej.

Postrežba

Postrežete jih lahko tople ali hladne.

Deli s prijatelji