Meni Search

Ekonomičen in bolj izdaten del purana je danes lahko dobiti, zaradi nedostopnosti puranjih krač v preteklosti pa so nastale mnoge nove, enostavne in pristopne jedi. Takšno je tudi to, ki ga posebaj priporočamo za jesenske in zimske dni.

Sestavine

2 puranji krači (približno 800 g)
sol
sveže mleti poper
muškatni orešček
100 g korenja
100 g korena peteršilja
100 g zelene
peteršilj
1 glavica čebule
6 žlic olja
2 lovorova lista
materina dušica
250 ml belega vina
2-3 žlice vinskega kisa
4 žlice sveže naribanega hrena
1 žlica Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe90 min

  • 1 Čebulo narežite na ploščice. Korenje, peteršilj in zeleno narežite na palčke. Peteršilj nasekljajte. Puranjim bedrcem odstranite kožico, jih natrijte s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom.
  • 2 Olje segrejte in krače popecite z vseh strani, in to počasi, tako da dobijo lepo barvo.
  • 3 Narezano korenje, peteršilj, zeleno, čebulo in lovorjev list razporedite v ognjevarno posodo, nanje položite krače skupaj z oljem in materino dušico, peteršiljem in Vegeto. Zalijte z vinom in kisom ter posodo pokrijte s pokrovko ali prekrijte z aluminijasto folijo.
  • 4 Pecite v pečici segreti na 180°C približno eno uro. Po potrebi v času pečenja zalijte s še malo vina in vode.
  • 5 Pečenim kračam odstranite kosti in meso narežite na ploščke.

Nasvet

To jed lahko pripravite tudi s piščančjimi kračami. V tem primeru bo čas priprave znantno krajši.

Postrežba

Pečene krače skupaj z zelenjavo in sokom od pečenja zložite na segret krožnik in poujte z naribanim hrenom. Kot prilogo postrezite kuhan krompir s peteršiljem.

Majhne skrivnosti

Če odstranite kožico s puranjih krač, bodo začimbe z aromo bolje prežele meso in meso se bo lažje speklo.

Deli s prijatelji