Meni Search

Iz sveta bogatega z ribjimi specialitetami vam tokrat predstavljamo pohanega šarana. V hitrem življenjskem tempu sprejemljivih 50 minut priprave in enostavnost sta elementa zaradi katerih boste to češko specialiteto z veseljem uvrstili na jedilnik.

Sestavine

800 g zrezkov šarana
2-3 žlice limonovega soka
1 žlica Vegete
3 jajca
80 g ostre pšenične moke tip 400
80 g krušnih drobtin
olje za praženje
Za prilogo:
800 g krompirja
sol
1 žlica narezanega lista peteršilja
1 žlica narezanega drobnjaka
1 žlica narezanega kopra
1 žlica narezanega lista zelene

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe50 min

  • 1 Zrezke šarana pokapljajte z limonovim sokom in posujte z Vegeto. Zrezke povaljajte v moko, stepena jajca in nato v krušne drobtine.
  • 2 Pripravljene zrezke šarana pražite na segretem olju približno 5 minut, dokler ne dobijo zlato rumeno barvo.
  • 3 Na četrtine narezan krompir skuhajte v osoljeni vodi, odcedite in dodajte olje.
  • 4 Pohane zrezke šarana in krompir posujte z narezanim peteršiljem, drobnjakom, koprom in zeleno.

Nasvet

Zrezke šarana na rahlo povaljajte v krušne drobtine in pražite v vročem globokem olju.

Postrežba

Pohanega šarana s krompirjem postrezite toplega s solato po lastni izbiri.

Deli s prijatelji