Meni Search

Pohanega piščanca imajo radi vsi! Iz tradicionalne medžimurske kuhinje pa prihaja ta enostaven recept za piščanca iz pečice, ki vam bo prihranil dolgočasno namakanje v jajca in drobtine. Koruzna moka bo bedrca naredila še posebaj hrustljava!

Sestavine

1 kg piščančjega mesa za pohanje (bedrca, perutničke in belo meso)
60 g koruzne moke
1 žlica Vegete
200 ml olja

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Preprosto 6 osebe40 min

  • 1 Koščke piščanca natrite z Vegeto, povaljajte v moko in dajte v ponev z vrelim oljem.
  • 2 Pecite v pečici segreti na 200°C približno 30 minut.
  • 3 Ko je napol pečeno, meso obrnite.

Postrežba

Postrezite s pečenim krompirjem in zeleno solato.

Deli s prijatelji