Meni Search

Piščančja juha je kulinarična klasika, poznana tudi kot ‘kulinarični penicilin’; na to temo so možne številne variacije. Iz turške kuhinje prihaja krepka juha iz piščančjih filetov.

Sestavine

650 g piščančjih filetov
30g moke
sok ene limone
30 g margarine
1 rumenjak
1 žlica Vegete
1,5 l vode
1 šopek peteršilja

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Preprosto 6 osebe40 min

  • 1 Piščančje meso operite in narežite na drobne kocke. Dajte ga v vrelo vodo, dodajte Vegeto in kuhajte okoli 15 minut.
  • 2 Med tem v manjši skodeli z metlico za stepanje dobro zmešajte rumenjak, moko, limonov sok in 6 žlic piščančje juhe.
  • 3 To zmes počasi dolivajte v juho in med tem neprestano mešajte, da se ne naredijo grudice.
  • 4 Na koncu vmešajte na lističe narezano margarino in počasi kuhajte še okrog 10 minut.

Nasvet

To krepko juho lahko pripravite tudi iz drugega mesa po lastnem izboru.

Postrežba

Juho postrezite okrašeno s sesekljanim peteršiljem.

Deli s prijatelji