Meni Search

Avstralci obožujejo sveže lignje enako kot vsi ostali prebivalci morskih obal, razen tistih ob Črnem morju, kjer lignjev ni. Lignji so blagega okusa in jim okus obogatimo predvsem z raznimi marinadami, ki jih obenem tudi omehčajo.

Sestavine

1 kg lignjev
olje za cvrtje
Za marinado:
2 žlici sojine omake
1 žlička sesekljanega ingverja
2 stroka sesekljanega česna
3 jajca
Za paniranje:
150 g koruzne moke
150 g gladke moke
2 žlički Vegete Natur
½ žlički soli
grobo mleti črni poper
Za postrežbo:
250 g svežih kumaric
100 ml sladke čili omake
mleti koriander

Uporabili smo

Vegeta dodatek jedem z zelenjavo

Vegeta dodatek jedem z zelenjavo

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe45 min

  • 1 Lignje narežite na obročke. Zmešajte jajca, česen, ingver in sojino omako ter v tako pripravljeno omako dajte narezane lignje in jih marinirajte približno 1 uro.
  • 2 V mešanico moke, Vegete Natur, soli in popra povaljajte del po del mariniranih lignjev in jih nekaj minut cvrite v vročem olju.
  • 3 Kumare narežite na rezine, položite jih na rob krožnika, v sredino pa dajte ocvrte lignje. Lignje prelijte s čili omako.

Nasvet

Med cvrtjem je pomembno, da ne cvrete preveč lignjev na enkrat.

Postrežba

Postrezite toplo, posuto s koriandrom.

Deli s prijatelji