Meni Search

Možgani papa

Juha z jeternimi kroglicami (Leberknödelsuppe)

Juha z jeternimi kroglicami se je morda udomačila tudi v vaši kuhinji; najbolj domača pa je tistim, ki živijo v severnem delu Hrvaške. Če gre za nedeljsko kosilo ali kako drugo svečano priložnost, bo juhica popoln uvod v vse kar sledi.

Sestavine

1 l mesne juhe (tafelspitza)
Za jetrne kroglice:
200 g govejih jetrc
2 jajci
20 g masla
40 g čebule
250-300 ml mleka
2 žlici nasekljanega peteršilja
1 žlička suhega majarona
1 žlička popra
120 g starega kruha ali 2 žemlji
2 žlički Vegete

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 4 osebe45 min

  • 1 Goveja jetrca očistite žilic in jih nato zmeljite s strojem za mletje mesa.
  • 2 Žemlje narežite na kockice, prelijte z mlekom in pustite stati 10-15 minut, nato odcedite.
  • 3 Na maslu na kratko popecite nasekljano čebulo in ohladite. V globjo posodo dajte pripravljena jetrca, žemlje, stepena jajca, poper, majaron, peteršilj in popečeno čebulo ter Vegeto.
  • 4 Vse dobro premešajte in po potrebi dodajte 2-3 žlice krušnih drobtin ter pustite, da stoji 10-15 minut.
  • 5 Oblikujte kroglice srednje velikosti in jih kuhajte v rahlo osoljeni vreli vodi 15 minut.

Nasvet

Juho lahko pripravite tudi z Govejo kocko, tako da v liter vrele vode dodate 2 goveji kocki in kuhate pet minut.

Postrežba

Kuhane kroglice postrezite v vroči goveji juhi.

Deli s prijatelji