Meni Search

Če niste pristaš samo jagjetine z žara in vas kulinarika zanima, predlagamo zanimivo potovanje v avstralsko pečico. Kakšno odkritje!

Sestavine

6 jagnječjih podkolenic ali jagnječje stegno (približno 2 kg)
1 glavica čebule
2 večja krompirja
2 korena korenja
2 stebli zelene
4-6 strokov česna
400 g Pelatov Podravka
400 g konzerviranega belega fižola
1 šalica suhega belega vina
2 žlici Vegete
1 žlica suhega origana
1 žlica sladke mlete paprike
malo vode

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe160 min

  • 1 Popecite jagnjetino na malo oljčnega olja dokler ne dobite lepo barvo.
  • 2 V sredino velikega, globokega pekača zložite jagnjetino, okoli nje pa narezano koreninasto zelenjavo. Zaključite s paradižnikom in fižolom, poprajte ali posujte s čilijem.
  • 3 Nato dodajte vino, ki ste pred tem segreli in pomešali z Vegeto, origanom in mleto papriko. Po potrebi dodajte malo vode, tako da bo tekočine do polovice pekača. Vse posujte z rožmarinom in lističi žajblja.
  • 4 Meso z zelenjavo prekrijte z aluminijevo folijo in pecite v pečici segreti na 180°C najmanj 2 uri.

Nasvet

Če želite, lahko naredite mešanico fino naribane limonine lupine, česna in peteršilja z malo oljčnega olja in postrezite k tej jedi.

Postrežba

Pečeno jagnjetino postrezite s popečenim kruhom.

Deli s prijatelji