Meni Search

Kako pripraviti bruschette? Na to temo obstajajo mnoge variacije, a v eni stvari se vsi strinjajo – brez premazovanja toplega kruha s česnom, bi izgubile svojo pristno aromo. Predjed, lahka glavna jed ali uvod v grill, preverite.

Sestavine

400 g bučk
100 g feta sira
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlica Vegete
1 žlica limonovega soka
1 žlička naribane limonove lupine
1 žlica narezane sveže mete
200 g svežih paradižnikov
20 g masla
50 ml belega vina
800 g svežih paprik
olje za peko
Za kruh:
12 rezin francoskega kruha
2 stroka česna

Uporabili smo

Vegeta

Vegeta

Priprava Za ta recept je pomembna samo domišljija!

Srednje zahtevno 6 osebe45 min

  • 1 Bučke dobro operite, narežite na kocke, papriko pa očistite in ravno tako narežite na kocke.
  • 2 Na segretem maslu popecite bučke, dodajte malo Vegete, nato pa zalijte z vinom in vse kratko prekuhajte.
  • 3 Bučkam dodajte naribano limonovo lupino, limonov sok in meto, nato vse dobro premešajte.
  • 4 Paradižnikom odstranite semena in jih narežite na kocke.
  • 5 V širši ponvi na segretem olju popecite papriko, dodajte očiščen in narezan paradižnik, preostalo Vegeto in pražite, dokler se paprika ne zmehča.
  • 6 Pripravljene bučke zmešajte s papriko in paradižnikom, nato pa dodajte sir, narezan na kocke in peteršilj.
  • 7 Rezine kruha popecite v teflonski ponvi in premažite s stisnjenim česnom.

Nasvet

Tako pripravljena zelenjava lahko stoji v hladilniku tudi 3 do 4 dni.

Postrežba

Na vsako rezino kruha položite še toplo zelenjavo in takoj ponudite.

Deli s prijatelji